Blog

Tre riktigt roliga filmer att titta på i höst

14 jul 2019 0

Nu under sommarhalvåret så går tv-apparaterna i de svenska hushållen inte lika varma som de gör under vintern. Även om förvisso är det fotbolls-VM för damer som lockar en hel del tittare och ännu är Sverige med i leken om det åtråvärda guldet. Istället för att slappna av framför tv:n är vi ute och njuter av solen och utför olika aktiviteter beroende på intresse. Vi spenderar också gärna kvällarna i trädgården med att grilla och njuta av de sköna sommarkvällarna.

Men som Tomas Ledin sjunger, så är sommaren kort och snart gör hösten sitt antåg på nytt. Då sitter vi där på nytt i våra soffor med varma filtar och en varm kopp te eller choklad och letar frenetiskt efter en bra film att titta på samtidigt som mörkret, regnet och vinden gör utomhusmiljön till något helt annat än grillkvällarna under sommaren som varit.

Bra filmer att titta på i höst

Beroende på vad man har för intresse så finns det såklart väldigt många olika filmer att välja mellan. En del gillar gamla klassiska svartvita filmer, en del gillar skräck, och en del tar gärna och införskaffar några sexleksaker till en vuxenfilm. I denna artikel ska vi dock fokusera på filmer som får en att skratta, nämligen komedier. För under den mörka och kalla hösten när det är så mörkt och trist, så mår alla bättre av att dra av ett par skrattsalvor. Nedan får du tips på ett par roliga filmer som kanske inte är superkända:

  • Held up. En film från 2010 som handlar om en bank som blir rånad och de anställda blir tagna som gisslan, strax efter kommer ytterligare ett rånarpar in och ska råna banken och det hela blir en enda stor soppa. Filmen har snåla 5.0 i betyg på IMDB men den förtjänar faktiskt ett högre betyg än så.
  • Mannen som visste för lite. Denna film är väldigt underhållande och handlar om Wallace Ritchie (Bill Murray) som ska delta i ett rollspel, men då han svarar på ett samtal tidigare i telefonkiosken så hamnar han istället i den kriminella världen bland farliga skurkar, själv i tron att det hela är ett rollspel.
  • När skinkorna tystnar. Detta är en parodi på storfilmen ”När lammen tystnar”, vilket man kanske kan ana på titeln. Den här filmen är även den otroligt underhållande och den kommer garanterat att få dig att skratta, i synnerhet om du tycker om väldigt låg humor. Filmen är till och med rolig även om du inte sett ”När lammen tystnar”.

Det var tre filmer som med säkerhet kommer att få dig att skratta i höstmörkret. Har du inte sett dem tidigare så är det bara att gratulera, för då har du något att se fram emot.

luster