Blog

Ikoniska kappor i film

2 apr 2022 0

Med en snygg kappa blir bäraren genast extra elegant. Det kan vara en enklare eller dyrare modell – vad det än är ger det en välklädd look och är populär i både filmer och vardagen.

Inom film finns det många lookar som blivit ikoniska, inte minst när det kommer till kappor. Här kan du läsa om några av tidernas mest utmärkande kappor i film, och kanske låta dig inspireras inför det egna inköpet. Vill du skaffa en snygg svart kappa är det viktigt att den uttrycker din personlighet och stil, och du kan sätta pricken över i:et med matchande accessoarer som hattar, sjalar och halsdukar.

Protagonister i legendariska kappor

Den första rollfiguren som många tänker på när det kommer till långa, svarta kappor är förmodligen den kultförklarade skådespelaren Keanu Reeves hjälte Neo i Matrix-filmerna. Kappan är lång och figurnära men är stor och fladdrande från midjan och ner, nästan som en kjol. Den här typen av svart kappa passar särskilt för dig som både vill vara modern och lite strikt, eftersom den består av rena linjer och är helt utan krås och krusiduller. Är du däremot mer romantiskt lagd och gärna vill ha en svart kappa med en vacker krage och ett snyggt skärp kan du antingen se till konstnärer och författare som Salvador Dali eller Oscar Wilde, eller se på karaktärer i kostymfilmer som Anna Karenina eller fantasifulla kreationer som Emma Stones Cruella de Vil bär i filmen med samma namn. I filmen Salt gjorde Angelina Jolie den svarta trenchcoaten rättvisa, och det är ett plagg som både är praktiskt och klassiskt på en och samma gång. Vill du hellre ha den i någon ljus färg kan du hitta inspiration i filmen Kill Bill där Daryl Hanna bär en ikonisk trekvartsmodell eller i Anne Hathaways vita kreation i filmen Djävulen bär Prada.

Snygga accessoarer till svarta kappor

Vilka accessoarer du väljer till din svarta kappa kommer påverka hela din look ganska dramatiskt. En stor hatt och sidenscarf är mycket chict, medan öronmuffar och en XXL-halsduk ger ett kul och spännande utseende. Är du förtjust i att handarbeta kan du virka egna sjalar och halsdukar helt efter tycke och smak, och de kommer bli supersnygga till din svarta kappa. Tänk på att även dina skor och handväska kommer påverka hur kappan ser ut, såväl som frisyren och eventuella glasögon. Det är just det som är så bra med detta klassiska plagg – det är tillräckligt diskret för att du ska kunna låta accessoarerna ta mycket plats, men samtidigt så snyggt och tidlöst att det ger hela din outfit ett smickrande och intressant utseende. Kappan passar lika bra på kvinnor som män, och genom att investera i några olika modeller har du garanterat eleganta ytterplagg i många år framöver.

luster