Blog

Filmer som förnyat sin genre

9 apr 2019 0

Det finns otroligt många filmer, fler än vad någon människa skulle hinna med att se. Allt ifrån svenska klassiker till internationella mästerverk. Men det finns vissa filmer som är speciella och som har satt sina spår. Några få har till och med satt en ny standard för sina respektive genrer. Här nedan listas några utav dessa:

Titanic

Titanic är en film som släpptes 1997 som handlar om den verkliga händelsen 1912 när skeppet RMS Titanic åkte på ett isberg och sjönk. Leonardo DiCaprio och Kate Winslet har huvudrollerna i filmen som blev belönad med 11 Oscars och 4 Golden Globes.

Filmen återspeglar den sista tiden på skeppet Titanic innan det åker på ett isberg för att sedan sjunka till havets botten. Karaktärerna Rose och Jack, som innan de gick på skeppet var ovetandes om varandra, inleder en intensiv romans som trots deras olika sociala klasstillhörigheter ändå fungerar på sitt eget unika vis.

Själva berättelsen är Roses egna ord när hon återberättar händelsen många år senare för sitt barnbarn och det expeditionsteam som hon har anlitat för att hitta ett gammalt smycke som hon hade med sig på skeppet.

Sagan om Ringen

Sagan om Ringen är en trilogi som utspelar sig i den fiktiva världen Midgård. Filmerna är baserade på J.R.R. Tolkiens böcker med samma namn. Filmerna är regisserade av Peter Jackson som har vunnit flera priser, bland annat för samtliga filmer i Sagan om Ringen trilogin.

Filmerna handlar i korthet om Frodo, en Hob, som hittar en mystisk ring som visar sig vara tillverkad av mörkrets härskare, Sauron. Hela Midgård är indraget i ett stort krig och enda sättet att vinna det kriget för alltid är att förstöra ringen i samma eld som den smiddes, annars kommer Saurons ande att leva vidare och kriget tar aldrig ta slut. Man får sedan följa Frodo och hans vänner när de försöker åstadkomma detta.

Star Wars

Den absolut största klassikern inom Sci-fi genren är utan tvekan Star Wars. Dessa filmer har fångat fans i alla åldrar och det kommer fortfarande nya filmer. I det klassiska verket, där episod 4 släpptes först, får man följa Luke Skywalker och hans vänner när de slåss mot det onda Imperiet som leds av Darth Vader.

Avslutande ord

Det kanske kan vara svårt att se alla de nya bra filmerna, men man bör alltid försöka se klassikerna och de som har haft störst inverkan på filmindustrin. Trots att till exempel Titanic släpptes 1997 finns det väldigt få personer, oavsett ålder, som inte har sett filmen eller åtminstone vet vad den handlar om. Vissa mästerverk bör alla se eftersom de har satt stor prägel på de filmer som släpps idag.

För att en film ska lyckas och bli riktigt populär är det mer än bara skådespeleriet och handlingen som måste vara bra. Även smink så som mascara, ögonskugga och rouge måste vara bra gjort för att ge tittarna en realistisk upplevelse. För det krävs det att man köper produkterna från ett pålitligt företag där man vet att allt håller en hög kvalitet.

luster